RESPOSTA A L’INTRÚS CULÉ 2017

Penseu que aquests divertiments els estem creant des de la Federació Internacional de Scrabble en Català, així que hi ha un tema de diccionari pel mig…
Recordeu el rebombori que hi va haver quan l’IEC va suprimir la majoria d’accents diacrítics? Doncs també hi varen haver més canvis… Per exemple, la BARÇA era una paraula vàlida (vol dir esbarzer, un arbust), i per tant, els culés podien jugar-la sense cap problema en una partida de Scrabble en català. Però ara estem en trànsit de deixar-la enrera perquè l’esbarzer passarà a escriure’s BARSA, amb S.
Perquè tota aquesta parrafada? Doncs per explicar quin és l’intrús! Aquesta vegada no era trobar una paraula que no sigui al diccionari, ja que els sis noms són vàlids (alba – albada, munir – proveir de material, piqué – tipus de teixit, gomes – com les d’esborrar, guardiola – per guardar els diners i digne – que té dignitat).
Per tant… qui era? De la mateixa manera que BARÇA desapareix del diccionari (al DIEC en línia ja apareix com a BARSA, i la resta de diccionaris tenen 5 anys per adaptar-s’hi) hi ha un jugador que ja ha “desaparegut” del Barça… (I no és en Neymar! ;-P). Exacte! L’intrús era GUARDIOLA!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *